Poistiť si zodpovednosť za spôsobenú škodu je zákonná povinnosť. Týka sa všetkých motoristov a strojov vstupujúcich do cestnej premávky. To znamená, že sa neaplikuje len na motorové vozidlá, ale aj na nemotorové, ktoré sú na motorové napojené. Ide o rôzne návesy a prívesy, teda aj vozíky. V súčasnosti sa môžete poistiť v rôznych poisťovniach (je ich viac ako 10). Nie každému je ale jedno, kde sa poistí a to, čo ho zaujíma najviac nie je renomé spoločnosti, ale cena za povinné zmluvné poistenie od spoločnosti Uzavripzp. Tak, ako je viac spoločností, tak aj cenových ponúk bude viac. Vybrať si to najlepšie pre vás, vám bezplatne a rýchlo pomôže online PZP porovnanie.

Porovnanie PZP online je jednoduché

Porovnanie ceny prebieha onlineOkrem toho, že ide o zákonné nariadenie, o čom sme sa už zmienili vyššie, ide zároveň aj o veľmi praktickú vec. Menej príjemné je len to, že za ňu musíte zaplatiť. Mnohí si myslia, že im sa nič nestane, veď jazdia pomaly a bezpečne, tak na čo potrebujú takýto typ zabezpečenia? Mnohokrát nemusíte byť vinníkom, ale môžete byť poškodený. Bez platného PZP by vás poisťovňa vinníka nemohla odškodniť. Museli by ste sa dohadovať mimo oficiálnych ciest, čo býva veľmi problematické a vyústi to nakoniec do zdĺhavých konfliktov.

Na druhej strane, ani pomalá jazda nie je zárukou toho, že sa nikdy nič nestane. Sú rôzne nepredvídané okolnosti, ktoré môžu všetko skomplikovať. Napr. niečo vám vbehne do cesty a vy strhnete volant a poškodíte majetok niekoho iného. Alebo dostanete šmyk na zlej ceste. Ilustračných situácií je mnoho. Povinné zmluvné poistenie kryje nielen materiálne škody v minimálnom poistnom krytí do 1 milióna eur. Ale zabezpečuje aj škody, ktoré môžete spôsobiť ľuďom, vrátane smrti, a to až do 5 miliónov eur. Porovnanie PZP online je vám dostupné ihneď. Zbytočne nestrácajte čas a pozrite si vaše ponuky aj teraz. Všetky ponuky sú od poisťovní, ktoré sú členmi SLASPO.

Prečo je podstatné?

Nemusíte byť profesionálom v počítačových technológiách, aby ste zvládli použitie špeciálneho nástroja, ktorý vám urobí výpočet ceny poistného na prostriedok, ktorý potrebujete poistiť. Tento nástroj sa volá kalkulačka a urobí vám rýchlo, bezplatne a nezáväzne porovnanie PZP online. Aby boli výsledky presné a vy ste mohli o prípadnú výhodnú ponuku požiadať, odporúčame vám formulár vypisovať s pomocou technického preukazu daného prostriedku. Ak ide o motorové vozidlo, ktoré uvádza počet najazdených kilometrov, zistíte si aj to.

Na presný výpočet a porovnanie ceny PZP online je dôležitý každý a jeden údaj. Už aj najmenšia zmena údaju môže zmeniť aj výslednú cenu. To však nemusí hrať vo váš prospech, nakoľko poistná zmluva s takými parametrami vozidla, ktoré sa nezhodujú s údajmi v jeho technickom preukaze, je neplatná. Vtedy môžete byť pokutovaný. Preto je naozaj dôležité si jednotlivé údaje dobre skontrolovať. Aj keď niektoré kalkulačky, fungujú tak, že len zadáte vaše EČV. Na základe neho sa už jednotlivé technické parametre automaticky vypíšu. A to je veľká výhoda, pretože sa nemusíte „vŕtať“ v technickom preukaze. Potom už len stačí, ak dopíšete prípadné chýbajúce údaje a formulár odošlete.

Používanie kalkulačkyNásledne sa vám behom niekoľkých sekúnd začnú zobrazovať poistné ponuky. Online porovnanie vám jednoznačne zobrazí pre vás to najlacnejšie na trhu a rovnako aj ostatné, drahšie možnosti. Pri každej ponuke budete mať aj jej detaily, takže si vaše poistné možnosti môžete porovnať, pokiaľ ste teda neprišli výhradne za najlacnejšou ponukou. Porovnávať ceny pomocou špeciálnej kalkulačky cez internet je skutočne rýchle, jednoduché a nezáväzné. Najlepšie bude, ak sa o tom presvedčíte sami.

Nezabúdajte, že je povinné pre každé vozidlo, napríklad:

  • poistenie auta
  • osobný automobil
  • motocykel
  • nákladné auto
  • vozidlo s EČV typu C
  • pracovné stroje atď.

Uzatvorenie poistnej zmluvy

Pokiaľ vám PZP online zobrazilo ponuku, ktorá vám najviac vyhovuje, môžete o ňu požiadať. Kliknete na tu, dopíšete údaje, ktoré stránka požaduje a máte hotovo. Na mail vám poisťovňa doručí poistnú zmluvu a dočasnú bielu a zelenú kartu, ktoré budú platiť 30 dní. Napriek tomu, že ide o dočasné dokumenty, nezabudnite si ich vytlačiť. Plne nahradzujú originál, pokiaľ vám ten nebude doručený. V maily budete mať aj detaily týkajúce sa zaplatenia faktúry PZP. Tú uhraďte čo najskôr. Po tom, ako poisťovňa zaregistruje platbu poistného vám na domácu adresu zašlú originál bielu a zelenú kartu s platnosťou na také obdobie, aké ste stanovili v poistnej zmluve.

Ako vidíte, urobiť si PZP porovnanie, prípadne si aj hneď uzatvoriť poistnú zmluvu nie je nič komplikované, hoci sa to tak zo začiatku môže zdať. Postupne si tento proces zautomatizujete a ak ste s poisťovateľom spokojný, stačí, ak si platnosť poistenia predĺžite. Ak ale chcete poznať každý rok všetky vaše možnosti, porovnanie PZP online je vám k dispozícii nepretržite, zadarmo a nezáväzne. Pamätajte, že kvalitné havarijné poistenie môžete uzatvoriť na Uzavripzp.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *